Home / welkom
 Hotelkamers
 Appartementen
 Eten en drinken
 Leuke dingen doen
 Fietsen en wandelen
 Prijzen
 Reserveren
 Route
 Gastenboek


 

 

 

Leuke dingen doen


Naast fietsen en wandelen zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om u te vermaken. We hebben slechts een beperkte selectie van de attracties op deze website geplaatst maar garanderen u dat er voor jong en oud genoeg te doen is.

Hotel Grotenend heeft een uitgebreide folderwand en wij kunnen u alles vertellen over de omgeving en bezienswaardigheden. Daarnaast beschikt het dorp Gasselte over een Toeristisch Informatie Punt.

TIP (Toeristisch Informatie Punt) Gasselte
Dorpstraat 20
Gasselte
Tel. 0599 - 564 607
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 -18.00 uur

Golfbaan de Semslanden
De parkbaan van Golfclub “de Semslanden” ligt verscholen in het prachtige, verstilde Drentse landschap op de hellingen van de Hondsrug op 400 meter van Hotel Grotenend.
De club beschikt over een 18 holes Championshipcourse, een drivingrange met 19 afslagplaatsen waarvan 11 overdekt, een short game area van 10.000 vierkante meter en een 6 holes oefenbaan.
www.semslanden.nl

 

Dierenpark Emmen
Dieren kun je elke dag zien. Maar zie je ze dan ook echt? Dierenpark Emmen brengt mensen en dier dichter bij elkaar. Als bezoeker krijg je en kijkje in het dagelijks leven van dieren uit alle werelddelen.
Elke dag, van heel dichtbij, alle seizoenen, bij mooi en bij slecht weer.
www.dierenpark-emmen.nl

Het Boomkroonpad
Rondom Het Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Hutten bouwen bijvoorbeeld, of broodjes bakken. Samen op speurtocht door het woud of met De Bospaardentram langs de mooiste plekjes van de boswachterij. Het Boomkroonpad is ook startpunt van schitterende boswandelingen door boswachterij Gieten-Borger. Folders met een beschrijving van wat je onderweg tegen kunt komen liggen klaar. Breng ook een bezoek aan Het Houtvester Kuhn Huis. Naast een aansprekende presentatie over het bosleven en een boswinkel krijg je hier alle informatie voor een plezierige dag, middag of ochtend in het bos.
www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

Drents Museum in Assen
Het Drents Museum in Assen is al meer dan 150 jaar een begrip in Drenthe en geldt inmiddels als een topattractie. Het is een toonaangevend museum dat jaarlijks spraakmakende en succesvolle tentoonstellingen organiseert over archeologie, figuratieve kunst en de Art Nouveau / Art Deco. Daarnaast besteedt het museum regelmatig aandacht aan de Drentse cultuurgeschiedenis. De groots opgezette bijzondere activiteiten zijn voor jong en oud altijd uiterst aantrekkelijk en de vaste collectie én het gebouw zelf zijn zonder meer een bezoek waard!
www.drentsmuseum.nl

Zwemmen in het Nije Hemelriek
In het mooiste stukje van Drenthe, midden in de bosrijke omgeving van Gasselte, vindt u ‘t Nije Hemelriek. Bij veel mensen bekend als de plek om ’s zomers je handdoek op het zand neer te leggen en te genieten van de zon, water en strand.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Tussen 1942 en 1945 zijn door de Duitse bezetter 107.000 joodse Nederlanders en vluchtelingen weggevoerd. Hiervoor gebruikten de nazi's kamp Westerbork. Dit kamp was in 1939 als Centraal Vluchtelingenkamp voor uit Duitsland gevluchte joden in gebruik genomen.
In 1942 werd het een Durchgangslager, een tijdelijke verblijfplaats voor in Nederland levende joden. Ook Sinti en Roma en verzetstrijders werden van hieruit naar vernietigingskampen als Auschwitz en Sobibor gedeporteerd. Het leven in kamp Westerbork werd door hoop en angst bepaald. Bijna iedere week vertrok op dinsdag de trein. Goederenwagons met een vastgesteld aantal slachtoffers. Drie-en-negentig maal vertrok zo'n transport. Slechts 5.000 gedeporteerden overleefden de oorlog.
www.kampwesterbork.nl

Attractiepark Drouwenerzand
U bent van harte welkom met uw gezin, schoolreis, verjaardag, verenigingsuitje, (familie)reünie etc.. Het Attractiepark heeft de ideale formule, inrichting en sfeer om jong en oud een heerlijke, gezellige, onbezorgde dag te bezorgen!
www.drouwenerzand.nl

Hunebedcentrum Borger
Meer dan 5000 jaar geleden richtte een boerenvolk imposante grafkelders op. Duizenden jaren lang, tot op de huidige dag hebben de hunebedden de tand destijds doorstaan. Bij een hunebed sta je oog in oog met de prehistorie. Maar hoe leefde dat boerenvolk, hoe beleefden ze vreugde en verdriet, hoe kregen ze die tonnenzware stenen op elkaar?
In het Hunebedcentrum beleef je een ontmoeting met dit boerenvolk. Een ontmoeting die sensationeel zal zijn.
www.hunebedcentrum.nl

Openluchtmuseum Ellert en Brammert, Schoonoord
Het museum biedt een blijvende expositie over het vroegere leven en wonen in Zuidoost Drenthe.
Zo kunt u zien hoe mensen vroeger hebben geleefd in o.a. plaggenhutten en Saksische boerderijen. Naast vele bezienswaardigheden zijn er regelmatig demonstraties van oude ambachten. Naast het museum is er een kinderboerderij.
Beleef het verhaal van de reuzen Ellert en Brammert!
www.ellertenbrammert.nl

Plopsaland Indoor Coevorden
De kleinste Plopsa-fans ontmoeten hun grootste helden in Plopsa Indoor Coevorden! Elke dag onmoet je er Bumba en Bumbalu voor het grote podium! Schud ze de hand en ga met je leuke clownvrienden op…
www.plopsa.be/plopsaindoorcoevorden

   

Contact

Hotel Grotenend
Grotenend 3
9462 PA Gasselte
(Drenthe)
Nederland
Tel. 0031 (0)599 564300
Fax. 0031 (0)599 564838
Mobiel. 0031 (0)6 18835439
Mail. hotel-grotenend@kpnplanet.nl

Sitemap

Home / welkom Fietsen en wandelen
Hotelkamers Prijzen
Appartementen Reserveren
Eten en drinken Route
Leuke dingen doen Gastenboek

Voorwaarden

Op al onze overeenkomsten zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) van toepassing. De UVH zijn gedeponeerd bij de arrondissementsbank en KvK te Den Haag. De UVH liggen in ons bedrijf ter inzage en worden op verzoek kosteloos toegezonden.

 


010 Webdesign